آمار بیماری‌های گوارشی در همدان بالاتر از میانگین کشوری است – خبرگزاری گزارشگر آی تی | اخبار ایران و جهان

آمار بیماری‌های گوارشی در همدان بالاتر از میانگین کشوری است - خبرگزاری گزارشگر آی تی | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار گزارشگر آی تی، مهدی رضوان پیش از ظهر روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهارکرد: علت بالا بودن نرخ ابتلاء به بیماری‌های گوارشی در همدان به عوامل مختلفی از جمله سبک زندگی، رژیم غذایی و محیط زیست برمی گردد.

رئیس بیمارستان سینا همدان توصیه کرد: برای کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های گوارشی و کبدی، باید به اصلاح سبک زندگی و تغذیه در این استان توجه ویژه‌ای شود تا مردم با تغییر عادت غذایی، افزایش فعالیت بدنی و مصرف مواد غذایی سالم‌تر، از بروز بیماری‌های مزمن پیشگیری کنند.

روغن‌های سالم در سبد غذایی قرار گیرد

این متخصص داخلی مصرف چربی‌های سالم و تغذیه مناسب را کلید پیشگیری از بیماری‌های کبدی و انواع سرطان‌ها دانست و گفت: نوع تغذیه ارتباط مستقیمی با انواع سرطان‌ها، به ویژه سرطان‌های گوارشی مانند سرطان معده و مری دارد.

رضوان بیان کرد: بر اساس تحقیقات، مصرف غذاهای فرآوری‌شده، ترشی‌های غیرمجاز و مواد غذایی کپک زده خطر ابتلاء به سرطان‌ها به ویژه سرطان‌های گوارشی همچون سرطان معده و مری را افزایش می‌دهد.

وی اضافه کرد: چربی‌ها منبع اصلی انرژی برای بدن هستند، اما مصرف چربی‌های ناسالم، به ویژه چربی‌های اشباع و ترانس، می‌تواند منجر به مشکلات متابولیک و بیماری‌هایی مانند کبد چرب شود.

رئیس بیمارستان سینا همدان عنوان کرد: مصرف چربی‌های سالم همچون روغن “کانولا، زیتون و کنجد” که دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی بالاتری هستند، احتمال ابتلاء به بیماری‌های کبدی و دیگر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.

رضوان اظهار کرد: این روغن‌ها به دلیل داشتن چربی‌های غیر اشباع و امگا -۳، برای سلامت کبد مفید هستند و می‌توانند از التهاب کبد و آسیب به آن جلوگیری کنند.

افزایش آمار کبد چرب در کودکان

وی گفت: در کودکانی که رژیم غذایی ناسالم و فعالیت بدنی کمی دارند افزایش موارد کبد چرب را شاهد هستیم.

این متخصص داخلی افزود: تداوم این وضعیت در بلندمدت کودکان را به مشکلات جدی‌تری مواجه می‌کند زیرا کبد چرب در کودکان می‌تواند به بروز بیماری‌های متابولیک در سنین بالاتر شود.

رضوان بیان کرد: مواد کپک زده حاوی آفلاتوکسین هستند که یکی از فاکتورهای شناخته‌شده برای سرطان است همچنین، مصرف غذاهای دودی مانند ماهی دودی یا برنج دودی می‌تواند ریسک ابتلاء به سرطان‌ها را بالا ببرد.

وی ادامه داد: جوامعی که مصرف فیبر، سبزیجات و مواد گیاهی در آن‌ها بیشتر است، کمتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان قرار دارند بنابراین توصیه می‌شود که مردم بر مصرف غذاهای گیاهی تأکید بیشتری داشته باشند.

آمار بیماری‌های گوارشی در همدان بالاتر از میانگین کشوری است – خبرگزاری گزارشگر آی تی | اخبار ایران و جهان

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آمار بیماری‌های گوارشی در همدان بالاتر از میانگین کشوری است – خبرگزاری گزارشگر آی تی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آمار بیماری‌های گوارشی در همدان بالاتر از میانگین کشوری است – خبرگزاری گزارشگر آی تی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.