دیدارها و رایزنیهای مقامات ایران و ترکیه حاکی از اهمیت روابط میان این دو کشور دارد.
به گزارش گزارشگر آی تی «محمدحسن حبیب الله زاده» سفیر ایران در ترکیه در اهمیت روابط ایران و ترکیه در یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت:
روابط ایران و ترکیه بهعنوان دو کشور مهم منطقه از دیرباز براساس پیوندهای فرهنگی، تاریخی و ژئوپلیتیکی شکل گرفته است. بر این اساس گفتوگوها و مشورتهای منظم میان دو کشور به یک سنت خوب و نهادینهشده میان ایران و ترکیه تبدیل شده است. سفر اخیر معاون سیاسی وزارت امور خارجه به آنکارا جهت برگزاری نشست مشورتهای سیاسی و دیدار با مقامات ترکیه بار دیگرنشان داد که تهران و آنکارا،اراده جدی برای توسعه همکاریها در حوزههای مختلف دارند.
در این سفر موضوعات مختلف سیاسی، تجاری،انرژی، فرهنگی، مرزی، کنسولی در روابط دوجانبه و نیز مسائل منطقهای ازجمله تحولات فلسطین، غزه، لبنان،جنایتهای رژیمصهیونیستی وسیاستهای توسعهطلبانه این رژیم و دیگرمسائل موردعلاقه دو کشور درحوزه قفقاز، همسایگان و جهان اسلام مورد توجه قرار گرفت و از محورهای مهم گفتوگو با مقامات ترکیهای بود. دوطرف درنشستهای مشترک بر اراده جدی مسئولان دو کشور برتوسعه هرچه بیشتر روابط دوجانبه درهمه زمینههاوتداوم رایزنیهای نزدیک و همکاری در مسائل منطقهای تاکید کردند. نقش کشورهای تأثیرگذاری همچون ایران و ترکیه و مشورتهای مستمر بین دو کشور بسیار مهم است. جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت ثبات و آرامش در سوریه و تأثیر آن بر صلح و امنیت منطقهای، لزوم حفظ یکپارچگی سرزمینی وتمامیت ارضی سوریه و احترام به اراده و خواست مردم این کشور در تعیین سرنوشت خود تاکید میکند.
تصمیمگیری در مورد آینده سوریه مربوط به مردم سوریه است. سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر حفظ و ارتقای روابط دوستانه با همه کشورهای همسایه و اسلامی است. دوکشور ایران و ترکیه با اشتراکات راهبردی و منافع مشترک دربسیاری ازمسائل منطقهای، میتوانند با ماهنگی بیشترنهتنها درتحولات جاری نقشآفرینی کنند،بلکه مسیرتوسعه پایداردرمنطقه رانیزهموارسازند. همکاریهای اقتصادی- تجاری میان دو کشور نیز میتواند ابعاد تازهای پیدا کند.ترکیه بهعنوان یک پل ارتباطی میان آسیا و اروپا، فرصتهای گستردهای برای افزایش تعاملات اقتصادی با ایران دارد. درمقابل، ایران نیز با منابع غنی انرژی، ظرفیتهای اقتصادی و موقعیت جغرافیایی راهبردی خود، میتواند نقش مهمی در تأمین نیازهای ترکیه ایفا کند. علاوه بر مسائل تجاری و اقتصادی، همکاریهای فرهنگی و رسانهای نیز میتواند به تقویت مناسبات کمک کنند. در این راستا، سال ۲۰۲۵ بهعنوان سال فرهنگی مشترک ایران و ترکیه اعلام شده است و برنامههای مختلفی در دوکشور جهت معرفی بهتر فرهنگ و هنر در شهرهای مختلف ایران و ترکیه برگزار میشود.تعامل نخبگان، اندیشکدهها و رسانههای دو کشور نیز به درک متقابل و کاهش سوءبرداشتها کمک کرده و بستر مناسبی برای سیاستگذاریهای همسو فراهم میکند.
در مجموع، تداوم رایزنیهای مقامات ایران و ترکیه در سطوح عالی و ایجاد سازوکارهای همکاری در حوزههای گوناگون، نهتنها به منافع دو کشور کمک میکند، بلکه میتواند در ایجاد ثبات و امنیت منطقهای نیز مؤثر باشد. آنکارا و تهران بهعنوان دو قدرت منطقهای، با دیپلماسی فعال و همکاری سازنده، میتوانند نقشی کلیدی در کمک به ارتقای صلح و توسعه منطقهای ایفا کنند.
پایان خبر گزارشگر آی تی
اهمیت همکاری ایران و ترکیه در معادلات منطقهای
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اهمیت همکاری ایران و ترکیه در معادلات منطقهای" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اهمیت همکاری ایران و ترکیه در معادلات منطقهای"، کلیک کنید.