افراد در مواجهه با مواد حساسیت زا، علائمی همچون عطسه، آبریزش یا خارش بینی و آبریزش چشم را از خود بروز میدهند که در فصل پاییز این علائم تشدید میشود. در این مطلب راهکارهایی را برای مقابله با این نوع آلرژی یا حساسیت ارائه میدهیم.
راههای کاهش آلرژی فصلی
– هنگامی که میزان گرده گیاهان در هوا زیاد است، از منزل خارج نشوید. بین ساعات پنج تا ۱۰ صبح و ابتدای غروب میزان گردهها بسیار بالاست، ولی میزان این گردهها در هوای سرد و مرطوب (بعد از باران) به طور عجیبی کاهش مییابد.
– بررسیها نشان میدهد که گرده گیاهان و مواد حساسیت زا صبحها با شدت بیشتری در محیط پراکنده میشوند و به همین دلیل پزشکان توصیه میکنند افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به واکنشهای حساسیتی هستند تا حد امکان صبحها از منزل خارج نشوند.
– هنگام راه رفتن بر روی چمنزار و برگهای خشک ریخته شده از درختان در پاییز، به صورتتان ماسک بزنید، زیرا در این حالت گرده گیاهان و اسپور قارچها در هوا زیادند.
– هنگام باغبانی حتما از ماسکهای فیلتردار استفاده کنید.
– به پزشک متخصص آلرژی مراجعه کنید. وی براى درمان علائم آلرژی، قرص هاى آنتى هیستامین و اسپری هاى ضد التهاب بینى را برایتان تجویز میکند. اسپرىها یا قطره هاى بینى ضد التهاب، با کاهش تورم پوشش درون بینى، گرفتگى بینى را برطرف مى کنند. اسپرىها یا قطره هاى بینى ضد آلرژى با پوشش بینى و چشم مانع اثر عامل آلرژی زا مى شوند.
– مبتلایان به حساسیت فصلی باید حدود دو هفته پیش از آغاز علائم، داروهای کاهش دهنده حساسیت را مصرف کنند تا علائم تحت کنترل درآیند. حتی پس از پایان فصل حساسیت زای پاییز و کاهش علامتهای بیماری نیز به دلیل احتمال تداوم حساسیت، مصرف داروها را قطع نکنید.
– حداقل ۳۰ دقیقه پیش از خارج شدن از منزل، داروی تجویز شده مصرف شود.
وقتی از بیرون وارد منزل میشوید، لباسهای خود را عوض کنید تا مانع از انتشار مواد حساسیت زایی شوید که به لباس هایتان چسبیده اند
– در روزهایی که میزان گردهها و غبار موجود در هوا زیاد است، پنجرههای خانه را ببندید. از باز کردن پنجرهها و یا استفاده از کولرهایی که هوای بیرون را به داخل ساختمان میآورند، خودداری کنید.
– ملافههای رختخواب را هفتهای یک بار با آب گرم بشویید.
– قبل از رفتن به رختخواب حتما دوش بگیرید و موهایتان را بشویید، چراکه پوست و موی شما محل مناسبی برای تجمع غبار و گردهها هستند.
– در فصلهای حساسیت زا هنگام رانندگی پنجرههای اتومبیل تان را ببندید.
– هنگام رانندگی، تهویه ماشین را روشن کنید تا مانع از ورود هوای بیرون به داخل ماشین که مملو از مواد آلرژی زاست شود. همچنین جهت دستگاه تهویه هوای ماشین و دریچههای تعویض هوا را مخالف صورت تان تنظیم کنید.
– وقتی از بیرون وارد منزل میشوید، لباسهای خود را عوض کنید تا مانع از انتشار مواد حساسیت زایی شوید که به لباس هایتان چسبیده اند.
– از آوردن حیوانات خانگی به داخل خانه خودداری کنید، چرا که گردهها به راحتی روی پشم و موی این حیوانات میچسبند.
– به دلیل خشک شدن هوا در فصول سرد پاییز و زمستان، توصیه میشود افراد در منزل از دستگاههای بخور به منظور تامین رطوبت محیط استفاده کنند.
– اگر نسبت به گرد و غبار حساسیت دارید، کف اتاقها را با جاروبرقی جارو بزنید و با دستمال مرطوب، گرد و خاک وسایل را پاک کنید.
– شست وشوی بینی با سرم نمکی به باز ماندن راههای هوایی کمک زیادی میکند. استفاده از درمان موضعی اسپریهای بینی نیز بسیار کمک کننده است.
نوشیدن زیاد مایعات در کاهش عوارض حساسیت فصلی موثر است، زیرا ترشحات تنفسی را رقیق کرده و عامل حساسیت زا اثر کمتری بر بدن میگذارد
– از تهویههای هوا و فیلترها استفاده کنید. در فصل آلرژی پنجرهها را ببندید و دستگاه تهویه را روشن کنید.
در فضای خیلی مرطوب با استفاده از دستگاه رطوبت زدا هوا را خشک نگه دارید، چون رطوبت زیاد باعث رشد هاگها و قارچها میشود و آلرژی را تشدید میکند.
– به جای فرش و قالی از کف پوش استفاده کنید. قالیها محل تجمع گرد وغبار و گردهها و سایر عوامل آلرژی زا هستند. کارهای باغ داری و گل کاری را به زمان پس از گرده افشانی و بعد از پایان فصل آلرژی موکول کنید.
– نوشیدن زیاد مایعات در کاهش عوارض حساسیت فصلی موثر است، زیرا ترشحات تنفسی را رقیق کرده و عامل حساسیت زا اثر کمتری بر بدن میگذارد.
– نگهداری گلدانهای کوچک در فضای منزل، پر پرندگان خانگی و نگهداری حیواناتی مانند جوجه، اردک، گربه، سگ و … در محیط زندگی، افراد حساس به مواد آلرژی زا را با مشکل مواجه میکند.
– فردی که به حساسیت فصلی مبتلاست یا سابقه ابتلا به آن را دارد، باید تا میتواند دور ادویه ها، غذاهای تند، بودار، خوراکیهای فرآوری شده (مانند سوسیس، کالباس و…) و غذاهای سرخ کردنی را خط بکشد.
– بعضی میوهها با توجه به پرزهایی که روی پوست خود دارند، عامل حمل مواد حساسیت زا به شمار میروند، بنابراین باید قبل از مصرف به خوبی آنها را شست.
– ممکن است مصرف برخی میوهها مانند کیوی یا برخی از صیفیها مانند بادمجان و گوجه فرنگی باعث تشدید واکنشهای آلرژیک شود. البته این موضوع به حساسیتهای فردی هم مربوط است. پس مراقب غذا خوردن تان هم باشید.
با آلرژی فصل پاییز چه کنیم؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "با آلرژی فصل پاییز چه کنیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "با آلرژی فصل پاییز چه کنیم؟"، کلیک کنید.