در آینده ممکن است انسانهای خلاق زمان بیشتری برای ایدههای خلاقانه و بیان آن در اختیار داشته باشند و هنرمند به دلیل اینکه خلاقیت در ذات کار او نهفته است در این میان میتواند بیشترین تعامل را با هوش مصنوعی به عنوان دستیار( و بخشی از ابزار بیان) داشته باشد.
خبرگزاری گزارشگر آی تی- ایرج فاضل بخششی: رد پای انسان متفکر از زمانی قابل شناسایی شد که آثاری از خود بر دیوار غارها به جا گذاشت. آثار اولیه مانند رد دستها در غارهای مختلف در فرانسه (غار لاسکاکس)، آرژانتین (غار دی لاس مانوس)، اسپانیا (غار آلتامیرا)، سومالی (غار لاس گال) و .. نشان میدهد که انسانهای اولیه متفکر، زمانی که توانست به خودشناسی برسد برقراری ارتباط موثر با دیگران و انتقال تجربه را نیز در برنامه زندگی خود قرار داد.
انسان اولیه در گام بعدی نقاشیهای دیواری را برای بیان رخدادهای زندگی انتخاب کرد. غارنگاره پارک ملی سرا دا کاپیوارا برزیل قدمتی ۲۵ هزار ساله دارد. نقاشیهای غار ماگورا هند بین ۴۰۰۰ تا ۸۰۰۰ سال قدمت دارد انواع و اقسام حیوانات مراسم شکار و آیین و رسوم باستانی سوژه هنرمندان آن زمان شدهاند.
این دیوارنگارهها همان کاربرد آموزشی را داشتهاند که که پاورپوینتهای سخنرانی پژوهشگران در سالنهای سخنرانی مدرن امروز دارند و این غارها شاید بتوان گفت دانشگاههای ابتدایی جهان هستند مگر نه اینکه پایه تشکیل دانشگاه در تاریخ تمدن، انتقال دانش و تجربه، مستند سازی تجربه و ایجاد دانش بوده است.
بیان چالشهای انسانی، مشکلات روزمره، اینده نگری، محیط زیست و تمام نگرانیها و دیگر مواردی که انسان متفکر آزاد اندیش را به خود مشغول میکند و امروزه در اثار هنری به نمایش گذاشته میشوند. فرصتی جدیدی مییابند تا به سرعت بیشتر، کیفیت بهتر و هزینه کمتر در اختیار همگان قرار گیرند.
بنظر میرسد با آغاز این غارنگاری ها، انسان متفکر بیشتر و بیشتر به فکر فرو رفت تا راه حلهایی برای بیان چالشهای روزمره زندگی خود و انتقال آن به دیگران بیابد و ابزارهای بیان از ابتداییترین ان دیوارنگاری تا اینترنت امروز توسعه یافت. جدا از تجاری سازی خلاقیت و ابزار بیان ان در دنیای امروز، بدون تردید ابزار بیان مهمترین نیاز در جامعه انسانی برای برقراری ارتباط و شناخت مسیر حرکت درست در آینده است.
در دو دهه اخیر توسعه فن آوریهای هوش مصنوعی و بکارگیری آن در صنایع در توسعه صنعتی نقش مهمی را بر عهده داشته است و بدون تردید به مرور وارد زندگی روزمره نیز خواهد شد.
اساس عملکرد هوش مصنوعی درسرعت بالای دسترسی به دادهها و تحلیل سریعتر آنها است بنابراین در اینده نه چندان دور برخی از مشاغل که پایه عملکردی انها بر شناخت و تحلیل داده است از دوش انسانها برداشته میشود و هوش مصنوعی وظیفه انسانها را شاید – حتی -با کیفیت بهتری انجام دهد.
اما بیان ایدههای خلاقانه درنگی تازه با کاربرد هوش مصنوعی به دست خواهند آورد. خلاقیت به عنوان یک فرایند ذهنی تعریف شدهاست که افراد را قادر میسازد تا درباره ایدههای نوین و کاربردی جدید فکر کنند و خلاقیت مهمترین و اساسیترین قابلیت و توانایی انسان و بنیادیترین عامل ایجاد ارزش است در همه ابعاد و جوانب زندگی است. انسان خلاق با استفاده از هوش مصنوعی میتواند آنچه را که در ذهن دارد با سرعت بسیار بیشتری از گذشته در اختیار دیگران قرار دهد؛ بنابراین انسانهای خلاق زمان بیشتری برای ایجاد ایدههای خلاقانه بیان آن در اختیار خواهند داشت و هنرمند به دلیل اینکه خلاقیت در ذات کار او نهفته است در این میان میتوانند بیشترین تعامل را با هوش مصنوعی به عنوان دستیار و بخشی از ابزار بیان داشته باشند.
بیان چالشهای انسانی، مشکلات روزمره، اینده نگری، محیط زیست و تمام نگرانیها و دیگر مواردی که انسان متفکر آزاد اندیش را به خود مشغول میکند و امروزه در اثار هنری به نمایش گذاشته میشوند. فرصتی جدیدی مییابند تا به سرعت بیشتر، کیفیت بهتر و هزینه کمتر در اختیار همگان قرار گیرند. شاید در اینده فیلمهای سینمایی با سرعت و هزینه کمتر ساخته شوند و دوباره ارزش فیلمهای به جای هنرپیشه و شگفتی صحنهها به سوی نویسندگان و فیلم نامه نویسها باز گردد. نقاشیها از پیچیدیگیها و بیانهای عمیق تری برخوردار خواهند شد و داستانهای با چند پایان جایگاهی در جهان مییابند و.
ایجاد زنجیره کیفیت در زمان تولید و ارایه یک اثر، سبب افزون شدن خلاقیت هنرمند تولید کننده اثر میشود و انسانها نیز در برخورد روزمره با این آثار، ذهنی خلاقتر مییابند و این میتواند سرعت پیشرفت جوامع انسانی را در شرایط بهتری قرار دهد.
هنرخلاق؛ هوش مصنوعی و دنیای فردا
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هنرخلاق؛ هوش مصنوعی و دنیای فردا " هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هنرخلاق؛ هوش مصنوعی و دنیای فردا "، کلیک کنید.