آفتاب نیوز :
وی در نشست خبری اظهار کرد: ایران بعد از مصر با تولید یک میلیون و 300 هزار تن خرما، دومین تولیدکننده این محصول در جهان است و 100 هزار تن خرما از کشور عربستان بیشتر تولید داریم.
وی افزود: با توجه به کمبود منابع آبی کشور به دنبال افزایش سطح زیرکشت این محصول نیستیم، اما میزان بهره وری افزایش خواهد یافت؛ افزایش سطح زیر کشت پسته تجربه های تلخی در ارتباط با کمبود منابع آبی و ایجاد تنش در بازار داشت.
رییس انجمن ملی خرمای ایران، ادامه داد: 70 درصد خرمای تولیدی کشور به مصرف داخل رسیده و مابقی آن صادر می شود. بطوریکه در سال گذشته نزدیک به نیم میلیارد دلار صادرات داشتیم.
رشید فرخی تصریح کرد : امیدواریم تا 5 سال آینده صادرات خرمای ایران به یک میلیارد دلار افزایش پیدا کند که البته در این ارتباط محدودیت هایی نیز وجود دارد.
وی گفت: اخیرا ستاد بازار بابت تنظیم بازار خرمای داخلی تعرفه صادرات خرما را 50 درصد افزایش داد.
رییس انجمن ملی خرمای ایران اظهار کرد: نیمی از صادرات خرما در ایام ماه رمضان صورت می گیرد و افزایش 50 درصدی تعرفه منجر به توقف صادرات این محصول خواهد شد و عملا صادرکنندگان نمی توانند به تعهدات خود عمل کنند و کشاورزان نیز از مزیت های صادرات محروم خواهند شد.
رشید فرخی با بیان اینکه 50 درصد خرمای تولیدی از سال قبل در انبار ها قرار دارد، افزود: حدود 25 درصد از این خرما برای ایام ماه مبارک رمضان کفایت می کند و برنامه ریزی شده بود که مابقی آن صادرات شود، اما با افزایش تعرفه با مشکل مواجه شد.
وی بیان کرد: تا گرم شدن هوا مصرف این محصول پایین می آید و از طرفی به زودی نیز محصول جدید به بازار وارد می شود که منجر به باقیمانده تولیدات کشاورزان روی دستشان خواهدشد.
رییس انجمن ملی خرمای ایران گفت: در سال جاری 210 میلیون دلار صادرات خرما وجود داشته است که توقف یکباره صادرات منجر به بی اعتمادی بازار های صادراتی به محصولات صادراتی ایران خواهد شد و راحت ترین کار برای تنظیم بازار آن است که به یک باره جلوی صادرات را گرفت در حالیکه می توانستیم مانند سال گذشته قیمت این محصول را تنظیم کنیم.
رشید فرخی، تصریح کرد: خرمای مضافتی درجه یک اکنون درب سردخانه کیلویی 80 تا 85 هزار تومان به فروش می رسد این در حالیست که نرخ آن در سال گذشته کیلویی 70 هزار تومان بود و قیمت خرما در سال جاری تنها با حدود 12 تا 13 درصد افزایش داشته که حتی به سطح تورم موجود در جامعه نیز نمی رسد.
وی اضافه کرد: قیمت هر کیلوگرم خرمای کبکاب نیز در سال جاری حدود 45 تا 50 هزار تومان است که قیمت آن در سال گذشته نیز همین حدود بود.
عرضه مستقیم خرما در فروشگاه های زنجیره ای و میادین
رییس انجمن ملی خرمای ایران ادامه داد: عرضه مستقیم خرما امسال در فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار قبل از شروع ماه مبارک رمضان انجام خواهد شد.
رشید فرخی یادآور شد که محدودیت در صادرات خرما نمی تواند تاثیر زیادی در تنظیم بازار داخلی داشته باشد، اما تولیدکنندگان خرما در کشور را با مشکل مواجه می کند.
وی تصریح کرد: اقتصاد 6 استان کشور به تولید خرما وابسته است و هفتصد هزار نفر تولیدکننده مرتبط با خرما در کشور وجود دارد.
رییس انجمن ملی خرمای ایران درباره بازار های صادراتی خرما گفت: علاوه بر کشور های همسایه و مسلمان، این محصول به بازار های جدیدی از جمله اتحادیه کشور های CIF، هند و بخشی از اروپا صادر می شود.
قیمت خرما در آستانه ماه رمضان چقدر است؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قیمت خرما در آستانه ماه رمضان چقدر است؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قیمت خرما در آستانه ماه رمضان چقدر است؟"، کلیک کنید.