یکی از مهمترین جایگزین های مطمین برای اقتصاد کشور در شرایط کمبود امکانات خارجی، پای کار آوردن ظرفیت های متعدد و متنوع مردمی است.
به گزارش گزارشگر آی تی، بصیرت نوشت: انتخاب عنوانی اقتصادی برای شعار سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب، عنوانی که هم راستا با شعارهای سالیان گذشته است، نشان می دهد که ایشان با درک دقیق مساله اصلی اقتصاد کشور، بر معطوف سازی سیاست گذاری و اقدام در زمینه تحقق این مهم توجه جدی دارند. به بیان دیگر، از آنجا که اقتصاد مساله اول کشور است، معظم له شعارهای سالیانه را معطوف به این مساله مهم طرح می کنند.
به هر حال، در باره چرایی و اهمیت جهش تولید با مشارکت مردم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. اولین نکته به ماهیت مردم سالار نظام اسلامی برمی گردد؛ در مردم سالاری دینی، نقش مردم فقط در رای دادن خلاصه نمی شود. مردم در مردم سالاری دینی، علاوه بر استقرار و تثبیت نظام، در کارآمدی آن نیز نقش بی بدیل دارند. بنابراین، اقتضای مردم سالاری دینی و تقویت کارآمدی نظام آن است که حوزه مشارکت مردمی در اقتصاد نیز توسعه پیدا کند.
2. در شرایطی که فشارهای خارجی، تضییقات متعددی برای اقتصاد کشور و معیشت مردم در پی داشته است، یکی از مهمترین جایگزین های مطمین برای اقتصاد کشور در شرایط کمبود امکانات خارجی، پای کار آوردن ظرفیت های متعدد و متنوع مردمی است؛ ظرفیت هایی که اتکا به آنها از ابتدای انقلاب تاکنون ضامن موفقیت در حوزه های مختلفی چون تامین امنیت پایدار، حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور، دستیابی به پیشرفت های علمی در برخی حوزه ها و… بوده است. درواقع، ظرفیت های مردمی یک ابزار موازنه ساز در برابر فشارها و تهدیدهای اقتصادی دشمنان است.
3. مطابق با قانون اساسی، اقتصاد کشور ماهیت دولتی، خصوصی و تعاونی دارد. واقعیت مهم در این میان آن است که حجم بخش دولتی، در عمل عرصه را بر دو بخش دیگر اقتصاد تنگ کرده است؛ عارضه ای که اتفاقاً خود منشا بسیاری از مسایل همچون راحتی تحریم پذیری، افزایش میزان ارتکاب به فساد، کاهش بهره وری، افزایش هزینه های دولت و… می باشد. بنابراین، به منظور تعادل بخشی به اقتصاد کشور و نمایان شدن هر چه بیشتر بخش مردمی آن، مردمی سازی جهش تولید نیز ضرورت دارد. علاوه بر این، برخی اسناد بالادستی مانند سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی بر این مهم تاکید دارد. همچنین باید اشاره کرد که دستیابی به اهداف مندرج در برنامه هفتم توسعه، همانگونه که رهبر معظم انقلاب نیز اشاره کردند، با مردمی سازی اقتصاد و تولید امکان پذیر است.
4. در همین زمینه باید به آسیب پذیری ملی به واسطه ی ضعف تولید در ایران اشاره کرد؛ زیرا با توجه به واقعیت های موجود و چند سال اخیر اقتصاد کشور، به واسطه ی ضعف های ساختاری و مدیریتی در اقتصاد کشور از یک سو و فشارها و تضییقات بین المللی از سوی دیگر، حوزه اقتصاد و معیشت به پاشنه آشیلی اساسی برای نظام تبدیل شده است. درواقع، در شرایطی که مشکلات زیربنایی اقتصادی، مدیریتی و فشارهای بین المللی، امکان بهبود وضعیت اقتصادی، معیشتی و اشتغال کشور را به آسیبی ملی تبدیل کرده، باید با پای کار آوردن حداکثری ظرفیت های کشور بتوان به این چالش ها غلبه پیدا کرد.
5. فراتر از آنچه گفته شد، مردمی سازی تولید یک راهبرد موفق در کشورهایی چون چین است که در چند دهه اخیر رشد اقتصادی قابل توجهی داشته اند. به عنوان مثال، قابل ذکر است که چین در روستاها، واحدهای کوچک زودبازده راه اندازی کرده است و با سرمایه گذاری در این حوزه، ضمن رفع کامل نیازهای کشاورزی، غذایی و پوشاک جمعیت خود، برخی تجهیزات پیشرفته را در خانه های کوچک روستایی تولید می کند.
پایان خبر گزارشگر آی تی
پنج نکته درباره چرایی جهش تولید با مشارکت مردم
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پنج نکته درباره چرایی جهش تولید با مشارکت مردم" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پنج نکته درباره چرایی جهش تولید با مشارکت مردم"، کلیک کنید.