آموزش ریلکسیشن

(معمولا در انتهای آموزش‌های رایگان، محصولات و خدمات مرتبط با موضوع رو معرفی می‌کنیم. ممکنه که به چنین محصولی نیاز داشته باشید.)

در این مقاله قصد داریم در مورد نحوۀ چگونگی مدیتیشن یا مراقبه صحبت کنیم. صفر تا صد مدیتیشن یا مراقبه رو تا جایی که مقاله اجازه می‌ده بازکنیم. به سؤالات اساسی شما عزیزان که بارها مطرح کردید و جزء دغدغه و پاشنه آشیلتون هست پاسخ بدیم.

 

مدیتیشن چیست؟

آموزش ریلکسیشن

به ساده‌ترین زبان ممکن، مدیتیشن تمرینی است که ما در آن یک گوشه نشسته، خوابیده یا حتی جایی می‌ایستیم، سپس با چشمانی بسته یا باز سعی می‌کنیم روی چیزی در ((لحظه حال)) تمرکز کرده و با تمام حواس و توجه آن را بفهمیم و درک کنیم. مثلا روی نفس کشیدن‌مان و بالا و پایین شدن شکم خودمان تمرکز می‌کنیم، به این ترتیب ذهن‌مان مثل همیشه نمی‌تواند یا ما را به گذشته ببرد یا از آینده نگران‌مان کند. بلکه به لحظه حال می‌آید.

 

یک روش عالی و مطمئن برای تقویت و افزایش تمرکز و بهبود و پرورش ذهن مدیتیشن یا مراقبه کردن هست. مدیتیشن باعث می‌شه تا هم به‌سلامت جسم برسیم و هم به‌سلامت روح. به این دلیل که با مراقبه یا مدیتیشن کردن استرس کم می‌شه و هجوم افکار منفی کمتر می‌شه و همین دلیل مهم و کلیدی برای حفظ آرامش و امنیت ماست. منبع

 

تفاوت مراقبه و مدیتیشن

 

آرامش باعث می‌شه تا به‌سلامت جسم و فکر و روان برسیم. تمرکزمون بالا بره و بتونیم به تمام کارها و برنامه‌هایی که در نظر داریم برسیم. تمرکز و به‌تبع اون داشتن عملکرد مناسب باعث رشد و پیشرفت ما می‌شه. از دیگر فواید مدیتیشن کنترل خواب هست. یک خواب خوب و باکیفیت باعث می‌شه تا بتونیم در طول روز مثبت رفتار کنیم و با ذهنی باز به مشکلاتمون فکر کنیم و راه‌حل پیدا کنیم.

مدیتیشن همچنین کمک می‌کنه که شاد و بانشاط باشیم و درگیر افسردگی نشیم. تمام اختلالات و مشکلاتی که از طرف افکار آشفته و منفی به وجود میاد با کمک مدیتیشن برطرف می‌شه و می‌تونیم یک زندگی شاد رو تجربه کنیم.

. به‌طور خلاصه، مدیتیشن تمرینی است که بهتون این فرصت رو می‌ده تا بتونیم به آرامش درونی و ذهنی برسید. سلامت جسم و ذهنتون رو تضمین کنید و تمام کارهایی که باید انجام بشه رو باکیفیتی بالاتر و بهتر انجام بدید. تمام این موارد به‌تنهایی کیفیت زندگی رو بهتر می‌کنه و اگه همۀ این کارها رو انجام بدید حتماً شاهد یک زندگی فوق‌العاده و باکیفیت خواهید بود.

در پارگراف بعدی در مورد تکنیک‌های تمرکز در مدیتیشن صحبت می‌کنیم تا بتونید این کار رو بهتر و اصولی‌تر انجام بدید و نتایجی که می‌گیرید چندین برابر بشه.

چگونه در هنگام مدیتیشن متمرکز بمونم و حواسم پرت نشه؟

برای اینکه بتونید متمرکز باشید و به‌اصطلاح حواستون پرت نشه و به گذشته و آینده نرید باید تمرین کنید. تمرین ذهن آگاهی که در مقالات و دوره‌ها یاد گرفتید. اگه این مقاله رو نخوندید پیشنهاد می‌کنم حتماً این مقاله رو هم مطالعه کنید.

 

برای رفع این مشکل چند راهکار وجود داره که اگه بتونید از تمام این تکنیک‌ها استفاده کنید نتیجۀ چند برابری می‌گیرید.

برای مدیتیشن یک مکان یا فضای خاص داشته باشید

سعی کنید که همیشه در یک مکان یا فضای ثابت مدیتیشن کنید. جایی که ساکت و خلوت باشه و بتونید از نظر جسمی و فکری راحت باشید. احساس آرامش نسبت به فضایی که برای این کار در نظر دارید بسیار بهتون کمک می‌کنه که بتونید یک مدیتیشن خوب و عالی رو تجربه کنید.

موقع مراقبه بنشینید یا دراز بکشید. هر حالتی که راحت هستید انجام بدید. لباس گشاد و راحت باعث می‌شه تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید و ذهنتون کمتر اذیت کنه. از طرفی وقتی که احساس راحتی بیشتری دارید می‌تونید تمرکزتون رو حفظ کنید.

نکتۀ مهم

تمام این کارها برای اینه که ذهن کنترل و مدیریت بشه؛ اما اگه فکری به سراغتون اومد مقاومت نکنید به فکرتون نگاه کنید. از جایگاه ناظر فکرتون رو ببینید. وقتی که به افکارتون نگاه کنید از بین میرن.

از زمان‌سنج استفاده کنید

هر جلسه رو اندازه‌گیری کنید. به این ترتیب متوجه میشید که چه قدر تونستید متمرکز باشید. کم‌کم می‌تونید زمان تمرکزتون رو افزایش بدید یک مدیتیشن باکیفیت و طولانی مدت رو تجربه کنید.

توجه و دقت به تنفس عمیق و آگاهانه

هنگام مدیتیشن، تمام توجه‌تون رو روی تنفستون بذارید. آگاهانه نفس بکشید. دم و بازدم‌های عمیق داشته باشید. سعی کنید که زمان دم و بازدم‌هاتون زیاد و به یک اندازه باشه؛ یعنی اگه 7 ثانیه دم دارید، 7 ثانیه هم بازدم داشته باشید. اگه موقع تنفس فکر به وجود اومد باز هم باید بدون قضاوت نگاه کنید و توجهتون همچنان روی تنفستون باشه.

 

آموزش مدیتیشن در خانه

 

نکتۀ مهم

 در هر بخشی از مدیتیشن که هستید اگه فکری به وجود اومد فقط ناظر باشید و بدون قضاوت فقط ببینید. به این ترتیب افکار کوتاه و در درازمدت کم خواهند شد. وقتی که فکرهای ما کم بشه باعث می‌شه تا به سکوت ذهن و ذهن آگاهی نزدیک‌تر بشیم.

دوستی با خود

آموزش ریلکسیشن

مدیتیشن باعث می‌شه تا با خودتون دوست بشید. در مراقبه ما با کودک درون ارتباط می‌گیرید و باعث می‌شه تا به خود واقعی‌مون نزدیک بشیم. دوستی با خود بسیار مهم هست و یکی از ستون‌ها یا پایه‌های موفقیت محسوب می‌شه.

انواع حالات مدیتیشن و بهترین آن‌ها برای ما

برای اینکه بتونیم یک مدیتیشن باکیفیت داشته باشیم و بتونیم نتیجه‌های عالی بگیریم لازمه که با انواع حالات اون آشنا بشیم. وقتی که با تمام حالات مراقبه آشنا بشیم می‌تونیم بهترین حالت خودمون رو پیدا کنیم.

باید وضعیتی که در اون هستیم راحت باشه تا بتونیم با تمرکز بیشتر انجام بدیم و نتیجه بگیریم.

درازکشیدن

حالت درازکش برای آرامش عمیق عالی هست. به پشت دراز بکشید و دستانتون رو کنار بدن بگذارید. کف دستاتون باید رو به بالا باشه. می‌تونید پاهاتون رو صاف کنید و یا خم کنید. مهم‌ترین نکته راحتی شماست که بتونید روی بی ذهنی کار کنید و متمرکز باشید. اگه پاهاتون رو دراز کنید و حس بدی می‌گیرید هیچ اشکالی نداره که زانوهاتون رو خم کنید.

در بهترین حالت قرار بگیرید تا بتونید متمرکز باشید و خیلی زود خسته نشید.

 نشستن

اکثر افراد این کار رو به صورت نشسته انجام میدن تا بتونن هم‌زمان ریشه بزنند و یک مراقبۀ باکیفیت‌تری رو انجام بدن. ریشه زدن به این صورته که در حالت لوتوس می‌‌نشینیم و تجسم می‌کنیم که ز چاکرای ریشه به اعماق زمین ریشه زدیم و متصل هستیم.

هم می‌تونید روی زمین مثل چمن، شن نرم، فرش و… انجام بدید و هم روی صندلی یا مبل بنشینید و انجام بدید.

بعد از اینکه نشستید، پشتتون رو صاف کنید یعنی ستون فقراتتون کاملاً صاف باشه. به حالت لوتوس می‌نشیند و به جایی تکیه نمی‌کنید. اگه بتونید روی لگن جلو یعنی چاکرای ریشه، بنشینید خیلی بهتر هست.

دستتون رو روی پاهاتون قرار می‌دید و دم و باز دم رو انجام می‌دید و طبق نیتی که دارید پیش میرید. در دورۀ راه درون که آموزش مراقبه هست و دورۀ رایگان مراقبه در زندگی روزمره تمام این موارد رو با نکات و جزئیات بیشتر توضیح دادیم که پیشنهاد می‌کنم تهیه کنید.

 

 

بایستید و مدیتیشن کنید

این نوع یا حالت از مدیتیشن بسیار مهم هست و اگه بتونید باهاش ارتباط بگیرید به کیفیت زندگی‌تون خیلی کمک می‌کنه. در طول فعالیت‌های روزانتون که به تمرکز نیاز ندارید مثل آشپزی و… می‌تونید به صورت ذهنی این تمرین رو انجام بدید. برای این کار باید صاف بایستید؛ یعنی ستون فقرات کاملاً صاف باشه. پاهاتون رو به‌اندازۀ عرض شونه باز می‌کنید. بازوها رو رها می‌کنید و راحت و ریلکس می‌ایستید.

بعد تجسم می‌کنید که در درون بدنتون هستید و از احساسات و اندام‌های بدنتون آگاه میشید. اگه مشکلی در جسمتون هست می‌تونید اون قسمت رو درمان کنید و اون قسمت رو در هالۀ نور بنفش یا سفید یا طلایی ببینید و درمان کنید.

برای اینکه بتونید به این حد از مهارت برسید، حتماً لازمه که بسیار زیاد تمرین کنید.

نکتۀ مهم

این تمرین و مدیتیشن برای درمان و حل مشکلات شما یک مکمل هست. در نتیجه اگه مشکل جسمی یا مشکلات دیگه‌ای دارید حتماً از یک متخصص یا مشاوره هم کمک بگیرید.

راه برید و مدیتیشن کنید

در این حالت از مدیتیشن که هنگام پیاده‌روی انجام می‌شه می‌تونید ذهن آگاهی رو قوی‌تر و حرفه‌ای‌تر یاد بگیرید. در ابتدا باید روی قدم‌هاتون آگاه بشید؛ یعنی با قدم‌ها و زمینی که روی اون راه میرید ارتباط بگیرید. هم‌زمان تنفس عمیق و آگاهانه رو هم داشته باشید. وضعیت جسم و فکریتون راحت و آرام باشه. در نتیجه در یک مکان شلوغ که هم سروصدا هست و هم رفت و آمد زیاده نمی‌تونید انجام بدید.

وقتی که راه میرید هم‌زمان هم به آنچه که در ذهنتون تجربه می‌شه دقت کنید و هم به قدم‌هایی که برمی‌دارید و هم تنفسی که دارید. به این ترتیب کم‌کم به مهارت می‌رسید و می‌تونید به ذهن و افکارتون آگاه بشید.

بهترین زمان برای مدیتیشن چیست؟

از هر شخصی به شخص دیگه فرق می‌کنه. هر زمانی که حس بهتری دارید و می‌تونید متمرکز باشید بهترین زمان برای شماست.

سعی کنید که زمان مدیتیشن رو بین 15 دقیقه تا نیم ساعت باشه تا بتونید کم‌کم به هدفتون که سکوت ذهن و آرامش و سلامتی هست برسید.

چگونه می‌تونم افکاری که در حین مدیتیشن حواس من رو پرت می‌کنه رو کم کنم؟

چند تکنیک برای مدیریت آن‌ها و متمرکز ماندن وجود دارد

بنویسید

تمام چیزهایی که باعث می‌شه تا نتونید تمرکز کنید رو بنویسید. این کار باعث می‌شه تا انرژی از ذهنتون به دفتر منتقل بشه و تا حدودی ذهنتون رها و آزاد بشه.

پذیرش چیزها به همان صورت که هست باعث می‌شه تا انرژی ما کم نشه. مبارزه نکنید و فقط ناظر باشید و بدون قضاوت ببینید و رد بشید.

دوستی با خود

خودتون رو دوست داشته باشید تا تعداد افکاری که مدام باهاشون در جنگ هستید کم بشه. اگه تعداد این فکرها کم بشه خیلی زودتر و بهتر می‌تونید به سکوت ذهن و آرامش برسید.

فواید مدیتیشن در درازمدت چیست؟

 خواب راحت و باکیفیت

افرادی که مدیتیشن می‌کنن کیفیت خواب بهتری دارند چون از دغدغه‌هاشون کم می‌شه. ذهن بازتری دارند و خیلی زود به خواب میرن. ده دقیقه قبل از خوابیدن به هر چیزی فکر کنید، فرداتون رو می‌سازه؛ بنابراین با آرامش و افکار خوب خوابیدن خیلی عالی هست.

بهبود حافظه، تمرکز و ادراک با مدیتیشن

 مدیتیشن توانایی تمرکز رو تقویت می‌کنه و می‌تونه اثرات مثبت و مفیدی رو در ذهن و حافظه می‌ذاره. چرا تمرکزمون بالا می‌شه؟ چون تعداد افکار منفی کم می‌شه و دیگه چیزی نیست که انرژی ما رو بگیره تا بخواهیم بهش توجه و تمرکز کنیم. در نتیجه می‌تونیم روی هدفمون تمرکز کنیم.

جسم و روان سالم

مدیتیشن باعث می‌شه تا استرسمون کم بشه و همین دلیل محکم و مهمی برای سلامت جسم و روان هست. به عبارتی سیستم ایمنی بدن ما قوی‌تر می‌شه و سلامتی ما رو تضمین می‌کنه.

نکتۀ مهم

مدیتیشن سلامتی و رفاه ما رو در درازمدت تضمین می‌کنه. در نتیجه استرس کم می‌شه و سلامت ذهن و جسممون رو بهبود می‌ده.

برای عمیق‌تر شدن موضوع

آموزش ریلکسیشن

آوای صلح( 597 هزار تومان)

آوای صلح که می‌گیم، یعنی صلح و آشتی با همه چیز. اول با خودمون؛ یعنی باید با درون خودمون کنار بیایم، با اون ترس‌ها و نگرانی‌هامون. بعد، وقتی با خودمون صلح کردیم، می‌تونیم با دیگران هم همین کار رو بکنیم؛ یعنی روابطمون با دیگران رو بهتر کنیم. صلح با دیگر موجودات و جهان هم مهمه؛ یعنی احترام گذاشتن به طبیعت و همه موجوداتی که توی این دنیا هستن

فایل آموزش سریع مراقبه مانترا (125 هزار تومان)

این نوع مراقبه کردن مثل یه کلید می‌مونه که درهای دنیای آرامش رو به روتون باز می‌کنه. فقط 40 دقیقه وقت بذارید، اون‌وقت می‌تونید یاد بگیرید چطوری با تکرار یه کلمه یا جمله، ذهنتون رو از همه فکرهای اضافی پاک کنید و به آرامش برسید. این یه روش ساده ولی خیلی قویه که به شما کمک می‌کنه ذهنتون رو متمرکز کنید و به آرامش برسید. وقتی مانترا رو تکرار می‌کنید، انگار دارید ذهنتون رو از همه حواس‌پرتی‌ها دور می‌کنید و به سکوت و آرامش می‌رسید

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آموزش ریلکسیشن" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آموزش ریلکسیشن"، کلیک کنید.