به گزارش خبرگزاری گزارشگر آی تی از قزوین؛ «علی اسدالله» مسئول سازمان بسیج رسانه سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین در کارگاه آموزشی «واکاوی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» ویژه اصحاب رسانه استان قزوین که صبح امروز با حضور «محمدتقی صفری» رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات شورای نگهبان در استان قزوین، دکتر کمال کدخدا مرادی مدیر مطالعات قانون و قانون گذاری پژوهشکده شورای نگهبان و جمعی از خبرنگاران در سالن اجتماعات دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان برگزار شد با اشاره به اهمیت سواد و نقش رسانه در آگاهی جامعه با موضوع قانون اساسی اظهار کرد: امروزه رسانه ها نقش مهمی در اجتماع ایفا کرده اند و رسانه به تبیین جایگاه سواد رسانه ای در قانون اساسی و نقش سواد رسانه ای در تحقق حقوق شهروندی می پردازد.
وی افزود: سواد رسانه ای منجربه مشارکت شهروندان در جامعه، افزایش آگاهی از حقوق و وظایف شهروندی، ایجاد تفکر انتقادی، گفتمان حقوقی و دموکراسی می شود؛ از این رو از دیرباز نیاز بشریت ارتقای سواد رسانه ای و تبیین آن بوده است.
اسدالله خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین وظایف رسانه ها، روشن ساختن افکار عمومی و بالا بردن سطح معلومات و دانش مردم درباره مسائل جامعه است؛ وظیفهای که جز با صداقت و خیرخواهی مردم، عملی نمی شود.
وی افزود: آگاهی بخشی جامعه نسبت به قانون اساسی و حقوق اساسی جامعه، از وظایف مهم رسانه است که موجب رشد سواد رسانه جامعه در حوزه قانون در تمام بخش ها می شود.
رسانه باید مدافع و مطالبهگر حقوق اساسی ملت باشد
«محمدتقی صفری» رئیس شورای نگهبان استان قزوین نیز در این کارگاه با اشاره به اهمیت فراگیری قانون اساسی اظهار کرد: آشنایی با اصول قانون اساسی امر مهمی است و برگزاری جلساتی به این شکل، یک تجربه لازم و مفید و کاربردی است.
وی با بیان اینکه این کارگاه شامل دو وجه پژوهشکده شورای نگهبان و رسانه است گفت: جزو وظایف شورا نیست که وارد حوزه ترویج و عمومی سازی قانون شود اما محدودیت قانون اساسی که هنوز پس از چهل سال، همگانی نشده موجب ورود به این امر می شود.
صفری افزود: یکی از افتخارات رسانه این است که نماینده افکار عمومی است و باید مدافع حقوق ملت و مطالبه گر حقوق اساسی ملت باشد که این حقوق همان قانون اساسی است و با شناخت خوب قانون، می توانیم مطالبه گر خوبی باشیم.
رئیس شورای نگهبان استان قزوین در خاتمه بیان کرد: یکی از موضوعاتی که بتوان حقوق را اساسی کرد این است که حق را در کنار تکلیف ببینیم. متاسفانه پردازش های افراطی، نمایشی و تبلیغاتی به موضوع حق، بیشترین آسیب را به حق زده است.
قانون اساسی؛ عالیترین سند معتبر و الزامآور حقوقی است
«کمال کدخدا مرادی» مدیر گروه مطالعات قانون و قانونگذاری پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه اظهارکرد: قانون اساسی عالیترین، برترین و بالاترین سند مدون، معتبر و الزامآور حقوقی و میثاق سیاسی در راس هرم هنجارهای حقوقی کشورهاست که به تصویب ملت رسیده است.
وی افزود: قانون اساسی در بردارنده مهمترین آرمانها و ارزشهای مردم و حکومت، شاخصهای حکمرانی و بنیادیترین ضوابط مدیریت کلان جامعه، تعیین حدود اختیارات و صلاحیت مقامات عالی و نهادهای اساسی حاکمیت و تبیین حقوق ملت میباشد.
مدیر گروه مطالعات قانون و قانونگذاری پژوهشکده شورای نگهبان خاطرنشان کرد: موضوع مهم در اصل ۴قانون اساسی، حکومت موازین اسلامی بر همه قوانین و مقررات از جمله قانون اساسی است به طوری که در جای جای قانون اساسی شاهدیم به تضمین و صیانت از برتری شریعت توجه ویژه شده است.
وی در خاتمه تصریح کرد: شورای نگهبان در واقع از موازین شرعی و قانون اساسی نگهبانی میکند.
سواد رسانهای باعث ایجاد تفکر انتقادی و گفتمان حقوقی میشود
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سواد رسانهای باعث ایجاد تفکر انتقادی و گفتمان حقوقی میشود" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سواد رسانهای باعث ایجاد تفکر انتقادی و گفتمان حقوقی میشود"، کلیک کنید.