حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه عنوان کرد؛
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد که حل آسیبهای اجتماعی نیازمند همکاری دانشگاهها و بسیج است.
به گزارش خبرگزاری گزارشگر آی تی، آیین بزرگداشت هفته بسیج با حضور حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور و جمعی از استادان و کارکنان در سالن همایشهای دانشکده مدیریت و حسابداری برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین گرامیداشت هفته بسیج، بر لزوم نظریهپردازی در علوم انسانی و ضرورت حل مسائل اجتماعی از طریق تولید نظریههای اجتماعی و فرهنگی تأکید کرد و از استادان بسیجی خواست تا با ارائه نظریههای جدید و بومی، به حل مسائل جامعه بپردازند.
وی با اشاره به ویژگیهای برجسته بسیجیان، گفت: مردمی بودن، ولایی بودن، جهادی بودن و باور به “ما میتوانیم” از مهمترین خصوصیات بسیجیان است. بسیج باید به مسائل مردم توجه کند و از وابستگی به احزاب سیاسی دور باشد. برخی افراد به جای توجه به دغدغههای مردم، به مسائل جناحی میپردازند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تبعیت از رهبری و پیروی از دستورات ایشان از دیگر ویژگیهای بسیجیان است. همچنین تلاش مستمر و بیوقفه برای خدمت به مردم و کشور، به ویژه در دوران دفاع مقدس و ایمان به تواناییهای داخلی برای پیشرفتهای علمی از دیگر ویژگیهای بسیجیان است.
وی با تأکید بر اینکه گوهر حکمرانی حل مسئله است، به ضرورت نظریهپردازی در علوم انسانی و نیاز به حل مسائل اجتماعی با تولید نظریههای اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد و افزود: استادان بسیجی باید با ارائه نظریههای جدید و بومی، به حل مسائل جامعه بپردازند.
حجتالاسلام و المسلمین خسروپناه همچنین ایجاد ساختارهای مناسب برای حکمرانی علم و فناوری و اصلاح ساختارهای آموزشی را ضروری دانست و تصریح کرد: مهاجرت نخبگان، نیاز به عدالت آموزشی و نابرابریهای اجتماعی و فرهنگی از جمله چالشهایی هستند که باید برای حل آنها اندیشه کرد.
وی در ادامه به آسیبهای اجتماعی و فرهنگی موجود در جامعه، از جمله کاهش اعتماد ملی، اعتیاد و نابرابریهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: همکاری دانشگاهها برای حل آسیبهای اجتماعی و فرهنگی لازم است. از دانشگاه علامهطباطبائی که برنامه خود را حل مسائل کشور گذاشته، خواستهایم تا استادان آن به عنوان یک مرکز اندیشهورز و تصمیمساز با روحیه بسیجی، ظرفیتهای علمی خود را به کار گیرند و در حل مسائل فرهنگی و اجتماعی به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.
در ادامه این مراسم، دکتر شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه علامهطباطبائی، ضمن تبریک هفته بسیج و بیان خاطراتی از دوران جنگ تحمیلی، به اهمیت حکمرانی علم و فناوری و ضرورت همکاری استادان برای کمک به دولت و ملت از خلال علوم انسانی پرداخت.
وی با اشاره به تعاریف مختلف از تمدن، تأکید کرد که تمدن شامل دو بخش سختافزاری (حوزههای مادی) و نرمافزاری (علوم انسانی و اندیشه) است، به طوری که بدون اندیشه و تفکر، دستاوردهای مادی و تمدن امکانپذیر نیست.
دکتر احمدوند گفت: با توجه به رویکرد جدید دانشگاه علامهطباطبائی، انتظار ما از همه استادان و استادان بسیجی دانشگاه این است که به ایفای نقش غایتگذاری و ریلگذاری علوم انسانی در مسیر توسعه و تمدن کمک کنند؛ بنابراین بسیج هم باید به لحاظ علمی خود را تقویت کند و هم به ایفای نقش غایتگذاری علوم انسانی کمک کند.
وی مهمترین برنامه دانشگاه علامهطباطبائی در دوره جدید فعالیت را تبدیل این دانشگاه به نهاد حل مسائل کشور دانست و از تمامی گروههای آموزشی و پژوهشی دانشگاه خواست تا ظرفیتهای خود را برای شناسایی مسائل کشور به کار گیرند و با ارائه راهکارهای منطقی در راستای حکمرانی مؤثر، نقش خود را ایفا کنند.
دکتر محمدرضا مردانی، رئیس سازمان بسیج اساتید کشور نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت بسیج اساتید و تأثیر آن بر آموزش عالی و جامعه، برگزاری جلسات هماندیشی با استادان دانشگاه علامهطباطبائی برای تحلیل بیانات مقام معظم رهبری در هفته بسیج را ضروری دانست.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در هفته بسیج امسال، بر اهمیت جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و شناختی دشمن تأکید کرد و گفت: دو اصل خداباوری و خودباوری پایههای تفکر بسیجی هستند که منجر به بروز ویژگیهایی، چون شهامت، ابتکار و دشمنشناسی میشود.
دکتر مردانی به برنامههای متعدد برای تحقق فرمایشات رهبری و ارتقای سطح علمی و فرهنگی استادان بسیجی اشاره کرد و بر لزوم خودسازی و ارتقای مهارتهای استادان تأکید نمود.
وی از استادان دعوت کرد تا با حضور فعال در بسیج اساتید و تشکیل کارگروههای تخصصی و اندیشکدهها، به حل مشکلات کشور کمک کرده و نقش خود را در ارتقای آموزش عالی و تأثیرگذاری بر جامعه ایفا کنند.
آیین بزرگداشت هفته بسیج با حضور شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه علامهطباطبائی، حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدرضا مردانی، رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، ابوالقاسم فاتحی، رئیس بسیج اساتید دانشگاه علامهطباطبائی و جمعی از استادان و کارکنان در سالن همایشهای دانشکده مدیریت و حسابداری برگزار شد.
حل آسیبهای اجتماعی نیازمند همکاری دانشگاهها و بسیج/ مهاجرت نخبگان و نابرابریهای اجتماعی چالشهای عمده کشور
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حل آسیبهای اجتماعی نیازمند همکاری دانشگاهها و بسیج/ مهاجرت نخبگان و نابرابریهای اجتماعی چالشهای عمده کشور" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حل آسیبهای اجتماعی نیازمند همکاری دانشگاهها و بسیج/ مهاجرت نخبگان و نابرابریهای اجتماعی چالشهای عمده کشور"، کلیک کنید.